parentesi

dimarts, d’octubre 30, 2007

Josep Renau, compromis i cultura.





Els alumnes de Premsa de 2n d'ESO C i els estudiants de Valencià de 4t d'ESO B i C de l'Institut Blasco Ibáñez de València hem visitat el Palau dels Borja, seu de les Corts Valencianes. Entràrem a l'hemicicle on es reuneix els parlamentaris valencians per prendre les decisions de govern o bé discutir-les.

També veiérem l'espectacular mural de Josep Renau, instal·lat al claustre de la Universitat de València. Després anàrem a veure la sèrie de cartells d'aquest artista que estan exposats a l'edifici Octubre, entre els quals destaquen els anomenats "American Way of Life". Ens impressionaren els fotomuntatges i la crítica ferotge de Renau al nazisme, la guerra i el capitalisme sense escrúpols.
La vista del casc antic de València des de l'edifici Octubre és espectacular: la torre de Santa Catalina, El Micalet, la Seu, la cúpula del Mercat Central i els terrats de les cases antigues dels altres edificis que l'envolten formen un decorat de pel·lícula.

2 Comments:

Blogger Carmen said...

Como antigua profesora del instituto, sigo siendo una lectora fiel del Parèntesi. Ahora, el blog me permite estar al tanto de lo que se va "cociendo" en la redacción y me resulta muy interesante. Además, las fotos son estupendas. Enhorabuena a todos.

11:05 a. m.  
Blogger maria said...

MARIA CABEZA 2ESO C LEES OBRES DE RENAU SON GENIALS I MOLT INTERESSANTS EL PINTOR INTERPRETÀ ALS SEUS CUADRES EL COS HUMA I LA ENERGIA CINETICA I LA EXCURSIO A LES CORTS TAMBE VA SER DIVERTIDA UNA BONA EXCURSIO 1 BES ALS LECTORS

8:24 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home